Pokémon kaart

Het eeuwige debat welke Pokémon nu de beste aller tijden is, zal eindelijk voor eens en voor altijd beslist worden.

Advertentie

27 februari staat traditioneel gekend als ‘Pokémon Day’. Op die dag wordt de lancering van de allereerste Pokémon games Red & Blue herdacht, die uitkwamen op 27 februari 1996. De games hebben menig jongeren die opgroeiden in de jaren ’90 uren spelplezier bezorgd, en hebben daarom wel een herdenkingsdag verdiend.

De bedenkers van Pokémon willen er dit jaar een speciale editie van maken. Zij hebben, met de hulp van Google, een verkiezing geopend naar de meest populaire Pokémon aller tijden. Iedereen die ooit Pokémonkaarten verzamelde, één of meerdere van de vele videogames gespeeld heeft of de cartoons op tv zag, ontwikkelde wel een voorliefde voor een bepaalde Pokémon. Welke Pokémon nu de beste is, is tot op heden dan ook altijd een onbeslecht debat gebleven. Via deze online verkiezingen kan je er voor zorgen dat jouw favoriet voor eens en voor altijd als winnaar uit de strijd komt!

Google

Stemmen is zeer eenvoudig. Je typt gewoon ‘Pokemon vote’ in in de zoekbalk van Google. Let er wel op dat je het exact zo typt, want zelfs het accent toevoegen voor Pokémon (zoals je het correct schrijft) geeft niet het juiste resultaat. Je ziet nu je stemhokje verschijnen in een speciaal display dat Google toont. Alle Pokémons van nummer 1 tot en met nummer 890 uit de Pokédex komen in aanmerking voor de titel (controleer dit gerust als je zeker wil zijn), tot en met de nieuwste Pokémons uit de Sword & Shield games. Die zijn opgedeeld in 8 categorieën, op basis van de 8 verschillende generaties.

Stemmen kan van nu tot en met vrijdag 14 februari 14u. Je kan éénmaal per dag op één soort per categorie stemmen. Op 27 februari zal dan de grote winnaar bekend worden. We zitten nu al in volle spanning!

Door naar ‘Pokemon vote’ te googlen, kan je je stem uitbrengen.

 

We zetten onze journalistieke onpartijdigheid even opzij om Charizard naar de overwinning te stemmen!

Pokémon Go

Pokémon heeft nog wat extraatjes gepland voor zijn grote feestdag. In de mobiele game Pokémon Go zullen vanaf 25 februari enkele Pokémonsoorten een feesthoed dragen of een andere feestelijke look krijgen. Er zullen nog doorheen heel de maand maart speciale evenementen worden gehouden. De nieuwste Pokémon film Mewtwo Strikes Back: Evolution zal ook een release krijgen op Netflix naar aanleiding van Pokémon Day.

Advertentie