Googles nieuwe Gmail-app kan nu worden gedownload en biedt ook ondersteuning voor Exchange, Outlook en andere e-mailaccounts.

Het is bereid gebruikers van de Viewpoint tot $5 te vergoeden om van hun stemopnames gebruik te kunnen maken.

Advertentie

Dat Facebook, en ook Amazon, Google, Apple en Microsoft, gebruik maken van stemopnames van gebruikers om hun eigen stemassistenten te verbeteren, dat is geen publiek geheim meer. De manier hoe we daar achter kwamen, dat was echter minder fraai. Deze zomer ontstond er controverse toen uitkwam dat deze technologiebedrijven opnames van gebruikers beluisterden zonder daar toestemming voor te vragen.

Sindsdien zijn ze natuurlijk wel wat voorzichtiger geworden. Vandaag de dag kunnen ze enkel nog maar onze opnames gebruiken als we daar expliciet onze toestemming toe geven. Een opt-out optie aanbieden is ook een wettelijke vereiste. Facebook lijkt nog een stapje verder te willen gaan, en wil gebruikers nu vergoeden om hun stemopnames te mogen gebruiken.

Viewpoints

Dat zal allemaal verlopen via de app Viewpoints van Facebook. Die app kan gedownload worden via App Store en Play Store, maar is niet compatibel met alle toestellen. Via Viewpoints kan je via het programma ‘Pronunciations’ stemopnames maken en verzenden naar Facebook. Elke stemopname bestaat uit de zin ‘Hey Portal’ en de naam van een vriend, dat je ook twee keer moet inspreken.

Als je nu denkt dat dit een snelle manier kan zijn om rijk te worden, dan moeten we je teleurstellen. Voor één opname krijg je 200 punten in de app. Pas na 1000 punten heb je recht op een beloning. Meer dan $5 (€4,62) die je overgeschreven krijgt via PayPal bedraagt die beloning niet.

Je stem is $5 waard voor Facebook. Afbeelding: Facebook

Om enige bezorgdheden over privacy te voorkomen, belooft Facebook dat de stemopnames niet zullen gelinkt worden aan je Facebook account, en dat voor geen enkele activiteit in de Viewpoints app is. Facebook zal het programma in verschillende fasen uitrollen. Enkel mensen over de 18 jaar en met meer dan 75 Facebookvrienden zullen kunnen deelnemen. Voorlopig lijkt het er op dat het programma ook enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zal worden gesteld.

Advertentie