Het Windows-commando Robocopy, dat standaard wordt meegeleverd sinds Windows Vista, is bij weinig mensen bekend. Ongetwijfeld heeft dat met de complexe parameters te maken die de tool van op de opdrachtregel aansturen. Winroboropy heeft er echter een grafische interface rond gebreid.

Friends keert terug naar het kleine scherm! Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey en Ross zullen opnieuw samenkomen voor een reünie-aflevering.

Advertentie

Al sinds de laatste aflevering van Friends op het scherm verscheen in 2004, doen er geruchten de ronde over een reünie-aflevering van de nog steeds razend populaire sitcom. 16 jaar lang bleef het echter bij die geruchten, maar HBO Max is er nu toch in geslaagd de zes acteurs terug samen te krijgen en dat voor een prijskaartje van 2,5 tot 3 miljoen dollar per stuk. 

Geen echte aflevering

Fans van de serie waren razend enthousiast toen het nieuws brak. Toch lijkt het geen normale aflevering te gaan worden en is er nog maar weinig bekend over de precieze inhoud. De special brengt de cast dan wel samen, maar het zou gaan om een special zonder script, meer in de vorm van een talkshow. Wat dat betekent voor de personages van Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, en David Schwimmer is dan ook niet helemaal duidelijk op dit punt. 

Best bekeken Netflix serie in 2018

Wat we wel weten is dat de special deel zal uitmaken van de lancering van HBO Max in de Verenigde Staten. Het streamingplatform spendeerde meer dan 425 miljoen om de rechten van Friends te kopen en kaapte deze zo weg van Netflix, waar ze de meest bekeken reeks van 2018 was. Alle 236 aflevering zullen dus exclusief op HBO Max te zien zijn. 

Niet in Europa te zien

In België zit het anders, want hier is Friends nog wel gewoon te zien op Netflix. Dat is echter ook slecht nieuws, want er zijn momenteel geen plannen van HBO om HBO Max ook in Europa te lanceren. Dit wil zeggen dat ook de Friends-special niet bij ons te zien zal zijn, tenzij de rechten hiervoor gekocht worden door geïnteresseerde partijen. In België werkt Telenet zo bijvoorbeeld samen met HBO voor de Play en Play More-platformen. 

Advertentie