Nieuws

HTC gaat 5G smartphone lanceren in 2020

HTC U19e - 1
Het ziet er naar uit dat HTC dan toch nog niet helemaal vaarwel heeft gezegd tegen de smartphonemarkt. In 2020 komt er een toestel met 5G-ondersteuning.

Waar HTC best weet te scoren met hun VR headsets zoals de HTC Vive en Cosmos, doet het bedrijf het minder goed op de smartphonemarkt. Toch lijkt het erop dat HTC van plan is om smartphones te blijven maken. In een interview gaf CEO Yves Maitre immers aan dat er in 2020 een 5G HTC-smartphone zal verschijnen.

Dalende omzet

Volgens gegevens van Statista, verkocht HTC sinds 2008 elk jaar steeds minder smartphones. Het is dus moeilijk zeggen of HTC van plan is om een nieuwe premium smartphone te gaan lanceren, of dat het eerder van plan is om het bij een mid-range toestel te houden. Maitre liet alvast niet meer los dan het feit dat er nog dit jaar een smartphone met 5G-ondersteuning zal verschijnen. Er zou daarvoor samengewerkt gaan worden met Quallcomm. Het bedrijf zou tegelijkertijd ook aan het nadenken zijn over de 5G-mogelijkheden van hun headsets. 

Hoewel we nieuwsgierig zijn naar deze nieuwe HTC-smartphone, is het nog maar de vraag of de consument er echt op zit te wachten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business