Windows 10

In een poging om het startmenu in Windows 10 te vereenvoudigen pakt Microsoft de lay-out nog eens aan.

Advertentie

Microsoft is een nieuwe manier aan het ontdekken om zijn bestaande Windows 10 startmenu te verbeteren en te vernieuwen. Het lanceert daarmee een aantal potentiële vernieuwingen in zijn Windows Insider podcast. Zo zou het nieuwe Windows 10 startmenu visueel vernieuwd worden waardoor het geheel weer een uniforme look krijgt.

Windows 10: Eenvoud siert

Hoe minder hoe beter, hoe duidelijker. Dat vinden we allemaal. Zo denkt Microsoft er nu ook eindelijk over voor zijn Windows startmenu. Zo wil het softwarebedrijf de kleuren in de tegels verminderen waardoor je als gebruikers je relevante applicaties sneller terug kan vinden. Denk maar aan een minder contrasterende kleur zoals wit/grijs.

Je verwacht nu waarschijnlijk ook dat het bedrijf eindelijk die live tegels achterwege zal laten. Helaas. Brandon LeBlanc, senior-manager bij Windows Insider, vertelde in de podcasts dat de live tegels in Windows 10 niet zullen verdwijnen. En dat is opmerkelijk aangezien het softwarebedrijf de tegels wel achterwege laat in zijn nieuwe mobiele Windows 10X.

Windows 10
Van links naar rechts: voor en na.

Tegels

Toch verwacht The Verge dat Microsoft de live tegels in de toekomst gaat laten vallen. De ondersteuning voor ontwikkelaars is redelijk mager en zelfs bepaalde Microsoft-programma’s ondersteunen de live tegels helemaal niet. Nog zou de beslissing rond de live tegels volgens bronnen nog niet officieel gevallen zijn. Het kan dus nog, al gaat het puur om geruchten.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Windows 10X: een eerste blik

Microsoft gunt ontwikkelaars al een eerste blik op Windows 10X.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here