google

Het stelen van bedrijfsgeheimen blijft bij Google niet ongestraft, zo mocht Anthony Levandowski van Uber ondervinden.

Advertentie

Anthony Levandowski, een ingenieur die voor Google aan een project met zelfrijdende wagens werkte, heeft het faillissement aangevraagd nadat hij een boete van 179 miljoen dollar moest betalen aan het technologiebedrijf. Hij verloor een rechtszaak over het stelen van bedrijfsgeheimen en verbreken van zijn concurrentiebeding. De aanklacht kwam er nadat Levandowski ontslag nam bij Google om een eigen bedrijf op te richten dat enkele maanden later voor een recordbedrag door Uber werd gekocht.

680 miljoen dollar winst na 7 maanden

Samen met Google-collega Lior Ron, richtte Levandowski in januari 2016 Otto op. In augustus werd het bedrijf opgekocht door Uber voor 680 miljoen dollar. Het bedrijf zou op zichzelf staan binnen Uber en Levandowski zou ook aan de slag gaan als hoofd van de zelfrijdende afdeling van Uber. In December 2019 veroordeelde een rechtbank de twee voor oneerlijke concurrentie en inbraak op hun concurrentiebeding. Levandowski ging in beroep, maar het vonnis werd woensdag bevestigd. Lior kreeg een boete van 9,7 miljoen dollar opgelegd en blijft voorlopig bij Uber. Het bedrijf voorziet in hun arbeidsovereenkomsten een vrijwaring tegen dit soort aanklachten en heeft de boete betaald. Uber zou echter niet van plan zijn de boete van Levandowski te betalen, aldus financiële rapporten. Dit omdat hij op federaal niveau ook nog eens in beschuldiging wordt gesteld van het stelen van bedrijfsgeheimen bij Google. 

Levandowski vroeg daarop Chapter 11 aan, een vorm van faillissement met schuldbemiddeling, aldus Reuters.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Alphabet-omzet stijgt 22 procent, maar aandeel daalt

Hoewel Alphabet een enorme stijging zag in zijn omzet, blijven analisten beperkt enthousiast. Het aandeel van Google's moederbedrijf daalde gevoelig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here