Nieuws

Google Assistant neemt afscheid van stem John Legend

legend
Een zwoele 'Goodmorning' van John Legend, is binnenkort helaas niet meer te horen op Google Assistant.

Google heeft aangekondigd dat de stem van John Legend voor hun spraakassistent, Google Assistant, deze maand stopt.

Geen serenade meer

Een mooie serenade of een zwoele goedemorgen van de bekende zanger, zul je dus binnenkort niet meer horen uit de Google Assistant. Per 23 maart is de stem van Legend niet meer beschikbaar op het apparaat.

Talk like a Legend

Ongeveer een jaar geleden introduceerde Google stemmen van bekende artiesten op de Assistant, waaronder John’s stem. Gebruikers konden de zanger vragen stellen over het weer, over zijn favoriete muziek, maar het was ook mogelijk om hem te vragen iets voor je te zingen. Het enige wat je hiervoor hoefde te doen is de spraakassistent aan te spreken met: “Hey Google talk like a Legend”. In het Engels ja, want helaas was deze functie niet buiten Amerika beschikbaar.

Bepaalde tijd

Volgens The Verge was het nooit de bedoeling geweest dat de stem van John Legend, altijd op de spraakassistent beschikbaar zou zijn. Hij zou er maar een bepaalde tijd op staan alleen heeft Google niet gezegd hoe lang dit zou zijn. Bij ons in België is het sinds november 2019 ook mogelijk om een mannelijke stem in te stellen op de spraakassistent, voorheen was er alleen een vrouwenstem beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business