Lens

Google Maps heeft nu zijn eigen Lens tool ingebakken in de navigatie-app.

Vorig jaar toverde Google zijn Lens app om tot een krachtige zoektool. Aan de hand van Lens kan je een heleboel producten herkennen en meteen ook aankopen als je dat wil. Nu brengt het bedrijf Lens ook naar Google Maps, dat schrijft 9to5Google vandaag.

Google Maps + Lens

De bedoeling is dat je met Google Lens een menu fotografeert. Zit je bijvoorbeeld bij de Chinees om de hoek? Neem een foto van het menu en Google Lens zal de gerechten automatisch vertalen. Die data zal Google Maps dan weer gebruiken o.a. om je meer informatie over die bepaalde gerechten te geven.

Wanneer je bv. een restaurant opzoekt op Google Maps, zal de app je ook het menu gaan tonen. Naast het menu zal je dan ook suggesties te zien krijgen van gerechten die je kan uitproberen in dat specifieke restaurant.

Als je dan nog eens verder tikt op een bepaald gerecht gaat Google Maps je automatisch zoekresultaten tonen over dat gerecht en ook foto’s laten zien van mensen die hetzelfde gerecht hebben gegeten. En dat alles in je eigen taal, want ja, het wordt automatisch vertaald.

All-in-one

Deze nieuwe toevoeging aan Maps toont duidelijk dat ook Google steeds meer de bedoeling heeft om van de navigatie-app een soort all-in-one toepassing te maken waar verschillende functies bij elkaar komen en elkaar ook aanvullen. Momenteel is de “ontdek gerechten” functie uitgerold voor Android. Voor iOS is er momenteel nog geen duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

15 jaar Google Maps: dit verandert er

Hoera, 15 jaar Google Maps!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here