Nieuws

Apple biedt winkelpersoneel met symptomen van het coronavirus onbeperkt ziekteverlof

ziekteverlof
Niet alleen laat Apple hun werknemers thuis werken vanwege het coronavirus, het bedrijf geeft hun winkelpersoneel nu ook onbeperkt ziekteverlof. Zij moeten dan wel klachten hebben, die lijken op de symptomen van het virus.

Apple doet er werkelijk alles aan om de verspreiding van het coronavirus in de Apple-omgeving te voorkomen. Zo verzoeken ze medewerkers om vanuit thuis te werken en stimuleren ze het houden van virtuele vergaderingen om het contact te beperken. Nu komt daar nog een maatregel bij.

Onbeperkt ziekteverlof

Nu is het voor mensen die op kantoor werken makkelijk om dit vanuit thuis te doen als zij lichte griepklachten ervaren, maar hoe zit het met het personeel dat in de winkel staat? Daar heeft het techbedrijf ook aan gedacht. Hoewel deze mensen natuurlijk niet hun werk kunnen voortzetten, biedt Apple ze wel onbeperkt ziekteverlof aan. Zo verliezen ze dus geen ziektedagen, en zijn ze misschien sneller geneigd om thuis te blijven als ze zich niet goed voelen. De voorwaarde is wel dat het winkelpersoneel klachten moet hebben die doen denken aan het coronavirus, dit zijn luchtwegklachten (hoesten), een verkoudheid en koorts.

Tijd nemen

Normaal gesproken moet het personeel een briefje van de huisarts inleveren bij ziekte aan de leidinggevende, maar in dit geval is dat niet nodig. Mochten ze dus symptomen van het coronavirus krijgen, dan kunnen ze zich ziek melden en de tijd nemen om te herstellen. Voor zover bekend blijven alle Apple Stores gewoon open, de vestigingen in China waren tijdelijk gesloten maar zijn inmiddels ook weer open.

Tim Cook, CEO van Apple deed afgelopen week het verzoek aan zijn medewerkers die werkzaam zijn op de kantoren in Californië, Seattle, Zuid-Korea, Japan, Italië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, om thuis te werken als het werk het toelaat. Ook heeft Apple de zakenreizen naar China, Italië en Korea beperkt, vanwege het coronavirus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business