Nieuws

‘Apple evenement van maart afgelast’

evenement
Het evenement van Apple dat zou plaatsvinden op 31 maart, zou zijn geannuleerd vanwege het coronavirus.

Techbedrijf Apple heeft naar verluidt het evenement van 31 maart, waar ze onder andere de iPhone 9 zouden onthullen, afgelast.

Evenement niet officieel

Dat maken meerdere bronnen op woensdag bekend. Tijdens het evenement zou Apple de langverwachte iPhone 9 of iPhone SE 2 aankondigen, de nieuwe iPad Pro en nog een aantal andere apparaten. Hoewel het bekende bedrijf het evenement zelf niet officieel had bevestigd, werden de geruchten toch steeds sterker dat Apple eind maart de nieuwe iPhone zou onthullen. Maar dat gaat nu dus niet meer door.

Verbod massabijeenkomsten

Apple en andere bedrijven werden eerder al verzocht door het Santa Clara district om evenementen af te lassen. Nu heeft het district tijdelijk, van 11 maart t/m 1 april, een verbod gelegd op massabijeenkomsten van 1000 mensen in de omgeving. Dit heeft te maken met het coronavirus, en het district doet er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen. Na deze beslissing en ook het verzoek van het district besloot Apple om het evenement, dat op 31 maart zou plaatsvinden, te annuleren.

Afgelopen maand liet het techbedrijf weten dat hun omzet voor het huidige kwartaal lager zal zijn dan verwacht. Ook zeiden ze dat het wereldwijde aanbod van iPhones “tijdelijk wordt beperkt” vanwege de gevolgen van het coronavirus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business