Facebook

Je foto's op Facebook downloaden en overzetten naar Google Foto's was nooit zo gemakkelijk.

Sinds december 2019 heeft Facebook een handige tool gelanceerd waarmee gebruikers hun foto’s kunnen overzetten naar Google Foto’s. De tool is een onderdeel van het Data Transfer Project. Een samenwerking tussen Facebook, Apple, Google, Microsoft en Twitter.

Facebook foto’s

Vandaag staat het Data Transfer Project nog maar in een eerste fase. Met dit project willen grote technologiebedrijven het mogelijk maken om gebruikers zelf te laten beslissen hoe en waar ze hun data plaatsen. Zo maakt deze tool het gemakkelijker om al je data over te zetten naar een ander platform of gewoon vast op een harde schijf.

Momenteel is het op Facebook alleen nog maar mogelijk om je foto’s over te zetten naar Google Foto’s. En dat is niet in alle gevallen handig aangezien foto’s vaak sowieso al in Google Foto’s staan. Maar mogelijk zullen de bedrijven in de toekomst ook mogelijkheden voor Apple of Microsoft toevoegen.

Jouw data

Wat veel mensen niet weten is dat het al sinds 2010 mogelijk is om alle data die Facebook van je bijhoudt zelf te downloaden. Vroeger was dat een groot bestand met onoverzichtelijke mappen en bestanden. Vandaag heeft Facebook daar al heel wat verbetering in gebracht.

Vandaag kan je op voorhand zelf kiezen welke gegevens je exact wil downloaden. En dat gaat van al je berichten, tot vind-ik-leuks, opmerkingen, vrienden, betaalgeschiedenis of zoekgeschiedenis. Je kan er heel ver in gaan of het juist heel eenvoudig houden. Toch is het goed om eens te bekijken welke gegevens het enorme bedrijf nu allemaal van jou heeft.

Wie interesse heeft in deze handige tool kan er via deze weg aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here