Nieuws

Atlas Copco lanceert 5G-netwerk in Wilrijk

Atlas Copco
Ook bij Atlas Copco in Wilrijk zijn ze gestart met een privé 5G-netwerk. Als de overheid niet mee wil, dan neemt de privé het wel over.

Deze week lanceert Atlas Copco Airpower in samenwerking met Orange België en Ericsson een 5G-netwerk op zijn productiesite in Wilrijk. Na een uitgebreide proefperiode in 2019 lijkt het bedrijf klaar te zijn en kan het als één van de eerste bedrijven in België aan de slag met een 5G-netwerk.

Atlas Copco & innovatie

Het netwerk, dat samen met partners Ericsson en Orange Belgium werd uitgebouwd, zorgt voor een meer efficiënte en betrouwbare connectiviteit. Het 5G-ready netwerk stelt Atlas Copco in staat om onder meer bewegende machines zoals AGV’s met elkaar te verbinden en de productieprocessen te versnellen. 

Met 4G is de vertraging 30 tot 50 milliseconden voordat informatie van punt A naar punt B gestuurd wordt. Met de upgrade naar 5G hebben we een vertraging van 5 tot 6 milliseconden”, stelt Wouter Ceulemans, President Atlas Copco Airtec. “Als we machines met elkaar kunnen laten communiceren zonder vertraging, kunnen we onze machines zo optimaal mogelijk inzetten, wat de algemene productie ten goede komt.”

Industry 4.0

Ericsson zit al 140 jaar in de communicatiebusiness. Het heeft ons 100 jaar gekost om alle gebouwen met elkaar te verbinden en de laatste 40 jaar lag de focus op mobiele communicatie”, legt Erik Josefsson, hoofd Advanced Industries bij Ericsson, uit. “1G was speech, 2G was sms, 3G was data en 4G verwijst naar alle miljarden apps die op onze telefoon staan. Bij 5G ligt de focus op industrie. Het privé netwerk bij Atlas Copco Airpower versnelt zo de overgang naar Industry 4.0 in smart production en smart warehousing.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business