Nieuws

Volgende BMW 7 krijgt een elektrische versie

BMW 7
De nieuwe BMW 7 zal vanaf 2022 geproduceerd worden met een volwaardig elektriche versie.

De nieuwe generatie van BMW’s luxe 7-serie krijgt een volwaardig elektrische versie. Daarmee zal het ook de meest krachtige BMW 7 ooit zijn. Op een persconferentie liet Oliver Zipse, lid van de raad van bestuur bij BMW, vallen dat er vier verschillende versies zullen komen van de nieuwe BMW 7.

BMW 7 EV

Naast een volwaardig elektrische versie zal de premium serie ook beschbikbaar zijn in benzine, diesel & plug-in hybride. Volgens Zipse is de nieuwe elektrische BMW een onderdeel van het plan om tegen 2023 zo’n 25 verschillende soorten elektrische wagens aan te bieden.

Naast de elektrische iX3 crossover en i4 sedan krijgen we binnenkort dus ook een volwaardig elektrische BMW (i?)7 te zien. Momenteel is er nog niets bekend over prijzen of een actieradius. Maar door de grootte van een 7-reeks vermoeden we dat het batterijpakket in de premium reeks groter zal zijn dan bij de gemiddelde EV waardoor de actieradius redelijk hoog zal liggen.

2022

De nieuwe 7-reeks zal pas in 2022 geproduceerd worden. Het Duitse automerk heeft dus wel een plan opgesteld voor 2023 maar dat wil daarmee niet zeggen dat het ook gaat lukken. Vermoedelijk is de elektrische 7 nog volop in ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business