CarKey

De eerste concrete bewijzen van Apple's nieuwe CarKey voor iPhone zijn verschijnen. Vermoedelijk is CarKey beschikbaar vanaf iOS 14.

Advertentie

In februari sijpelden de eerste berichten over Apple’s iOS 14 binnen. In de broncode van het nieuwe mobiele OS voor iPhones vond 9to5Mac verwijzingen naar een API met de naam CarKey. Die nieuwe API zou het moeten mogelijk maken om je wagen te openen, met behulp van je iPhone. Je fysieke sleutel wordt zo een digitale sleutel die bijvoorbeeld in Apple Wallet kan zitten. Vandaag blijkt uit informatie van @Donglebookpro dat BMW met Apple samenwerkt om die CarKey in te zetten op zijn eigen wagens.

Apple CarKey & BMW

In de screenshots van de Twitteraar zien we een concrete situatie met de BMW i8. Gebruikers kunnen vanop hun iPhone bv. De achterbak of voordeur opendoen. Maar het meest interessante aan CarKey is de implementatie van Express Mode. Daarmee kunnen gebruikers hun iPhone gebruiken als autosleutel zonder dat ze het toestel uit hun zak moeten halen.

Volgens Tweakers maakt Express Mode gebruik van de ingebouwde ultrawideband-chip die momenteel al in de iPhone 11-serie terug te vinden is. Zo kan je iPhone exact je wagen lokaliseren en op tijd ontgrendelen zodat je geen enkele handeling moet uitvoeren alvorens je instapt.

CarPlay

Momenteel komt er uit beide kampen geen enkele reactie. Zowel Apple als BMW ontkennen de samenwerking niet, maar er wordt ook niets bevestigd. Toch betekenen de screenshots hierboven al meer dan genoeg. De samenwerking is op zich ook niet opvallend aangezien Apple en BMW eerder al samenwerkten om de eerste draadloze versie van CarPlay in zijn modellen te steken.