Nieuws

Tesla koopt beademingsapparatuur uit China voor coronapatiënten in Los Angeles

Tesla 1 biljoen
Elon Musk heeft zelf geen beademingsapparatuur gemaakt, zoals hij eerder zei, maar hij heeft het gekocht.

Eerder liet Elon Musk al weten dat hij graag zijn steentje wilde bijdragen in de strijd tegen corona. Zo gezegd, zo gedaan, Tesla heeft beademingsapparatuur gekocht voor de patiënten in Los Angeles het gebied dat flink getroffen is.

Overschot in China

Wel op een iets andere manier dan Musk voorheen vermeldde op Twitter, vorige week zei hij namelijk dat hij zijn fabrieken open zou stellen voor het maken van beademingsapparatuur mocht er een tekort zijn. Nu blijkt dat hij een voorraad heeft ingekocht uit China, waar er volgens de zakenman een overschot was aan de apparatuur:

“Ja, China had een overschot, dus we hebben vrijdagnacht 1255 Resmed, Philips en Medtronics ventilatoren gekocht die zijn goedgekeurd door de FDA”.

Tesla verscheept apparatuur

De Tesla-topman zegt dat de beademingsapparatuur is verscheept naar Los Angeles en hij doet een oproep aan ziekenhuizen die in nood zitten: “Als je een gratis ventilator geïnstalleerd wilt hebben, laat het ons alsjeblieft weten!” Daarnaast uitte Musk zijn waardering aan het Tesla-team in China, de douane in China en de douane op de luchthaven van Los Angeles voor het snel handelen.

Tekort

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, bevestigde de komst van de beademingsapparatuur in een persconferentie. “Ze zijn aangekomen in Los Angeles en Elon Musk is al bezig met de vereniging van ziekenhuizen om de ventilators in te zetten”. Op dit moment zijn er in Amerika zo’n 200.000 beademingsapparaten beschikbaar, maar dat is volgens de Society of Critical Care (De vereniging van kritische zorg) veel te weinig. Naar schatting zouden er 960.000 Amerikanen een beademingsapparaat nodig hebben vanwege het coronavirus. Het is dus een goeie zet van Elon Musk, maar als deze schatting klopt zal er nog meer apparatuur aangekocht of gemaakt moeten worden om iedereen in het land van goede zorg te voorzien.

apparatuurcoronaviruselon musktesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals