Instagram

Instagram heeft eindelijk een nieuwe versie van zijn desktopversie. En dit keer inclusief de mogelijkheid om berichten te lezen en te beantwoorden in de chat.

Het is je misschien nog niet opgevallen, maar Instagram heeft op een heel subtiele manier zijn gehele desktopervaring voor Windows 10 gebruikers aangepast. De nieuwe Instagram voor desktop is nu een progressieve webapplicatie. Dat betekent dat je vanaf nu navigeert op een website alsof het een ‘echte’ app is. En daar zijn voor- en tegenstanders van, maar dat laten we in het midden.

Instagram voor Windows 10

Samen met de vernieuwing naar een webapplicatie heeft Instagram ook een directe chatfunctie toegevoegd aan de desktopversie. Een functie waar heel wat gebruikers al jaren om vroegen.

Helaas zijn er momenteel nog geen mogelijkheden om al rechtstreeks foto’s te uploaden op IG vanop je desktop. Wie opzoek is naar een alternatief om via de desktop op Instagram foto’s te uploaden kan dat (in geval van een pagina) doen met de Facebook Creatorstudio.

Voordeel webapplicatie

Als je vandaag niet meteen fan bent van de nieuwe webapp van het fotodeelplatform hoef je niet te panikeren. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat Facebook zijn fotodeelapp in de toekomst veel sneller nieuwe functies kan geven. Wanneer de nieuwe webapplicatie beschikbaar is voor Apple macOS is momenteel niet geweten. Hopelijk werkt het bedrijf ook aan een degelijke app voor iPadOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here