Windows 10

Microsoft concentreert zich eerder op een stabiele Windows 10 en schakelt tijdelijk over naar een updatschema voor beveiliging. Geen nieuwe functies dus de komende periode.

Vanaf mei zal Microsoft alleen nog de meest belangrijke beveiligingsupdates doorvoeren voor Windws 10. Vooral de C- en D-releases zullen tijdelijk worden stopgezet vanaf mei. Het bedrijf heeft dat zelf gecommuniceerd en laat weten dat een stabiele Windows 10 prioriteit is tijdens de coronacrisis. Mensen rekenen meer dan ooit op hun tablet of pc.

Windows 10 tot Windows Server 2008

De maatregel geldt voor verschillende versies van Windows. Van alles tussen Windows 10, de 1909 update, en Windows Server 2008 SP2 zullen vanaf mei alleen nog essentiële beveiligingsupdates krijgen. Het bedrijf begint met de fase vanaf mei maar geeft niet aan wanneer het standaard updateschema weer wordt hervat. Vermoedelijk weet het bedrijf dat zelf ook niet goed gezien het in deze omstandigheden moeilijk is om voorspellingen in de toekomst te maken.

Wie in de komende tijd dus een verandering ziet in het updateschema van zijn Windows 10-toestel mag op zijn twee oren slapen. Microsoft zal er alles aan doen om je pc up-to-date te houden zodat je veilig en wel je thuiswerk kan doen.

B, C & D

Anders dan bij macOS deelt Microsoft zijn updateschema in met B, C en D. Nu het bedrijf zijn C- en D-releases heeft stopgezet (aangezien deze niet essentieel zijn) wil dat ook zeggen dat je de komende periode niet snel nieuwe functies in Windows zal zien verschijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here