lab-in-a-box

Abbott heeft zijn ID NOW lab-in-a-box uitgebreid met een supersnelle test op het wereldwijde coronavirus. In amper 5 minuten weet je of de test positief is.

In de Verenigde Staten heeft de FDA (agentschap voor voedsel en medicijnen) verschillende nieuwe tests rond corona goedgekeurd. En daar springt er toch wel eentje bovenuit. Het gaat om een toestel van de firma Abbott waarmee je op amper 5 minuten een coronabesmetting kan testen en vaststellen. Het nieuwe testapparaat heet ‘lab-in-a-box’ en heeft als doel om ook buiten ziekenhuizen gebruikt te worden.

Abbott lab-in-a-box

Zoals de naam het zegt is de nieuwe test een klein laboratorium in de grootte van een klein doosje. Zoals vermeld kan het toestel in 5 minuten een coronabesmetting vaststellen. Op 13 minuten tijd kan het dan nog extra resultaten geven die meer inkijk geven in de besmetting.

Abbott heeft van de Amerikaanse FDA een soort spoed authorisatie ontvangen waarbij het meteen aan de slag mag gaan met de productie en verdere ontwikkeling van de lab-in-a-box. Daarmee wil de Amerikaanse overheid verschillende bedrijven in gang trekken om meer te investeren in onderzoek naar het coronavirus.

lab-in-box
Afbeeling: Abbott

ID NOW

De lab-in-a-box is een onderdeel van de ID NOW reeks van Abbott. Dat platform maakt het mogelijk om snel en eenvoudig moleculaire tests uit te voeren. Het is ook die technologie die Abbott gebruikt om een coronabesmetting vast te stellen. Momenteel wordt die technologie al door heel wat ziekenhuizen en dokters in de V.S. gebruikt. Hopelijk kunnen diezelfde instanties binenkort ook gebruik maken van de coronatest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here