ShopSafe

Met de nieuwe SafeShop app controleer je voor je winkelbezoek of het niet te druk is in je favoriete supermarkt. Zo vermijd je wachtrijen voor de deur.

Sinds vandaag is er een nieuwe app die winkelen in coronatijden stressvrij maakt. De ShopSafe App werkt met dezelfde technologie als Waze. Met ShopSafe zie je op je smartphone hoe druk het is in de winkels in je buurt. Niet enkel handig om te weten of de producten die je wilde kopen nog beschikbaar zijn, maar ook om lange wachtrijen – en dus grote groepen mensen – te vermijden.

Boodschappen tijdens coronacrisis

Boodschappen doen. Vóór de coronacrisis was het een evidentie. Vandaag is het voor veel Belgen een uitdaging en een bron van stress. Wanneer vertrek ik best? Ligt wat ik nodig heb nog wel in de rekken? Zal er een lange aanschuifrij zijn waardoor ik me noodgedwongen onder vele mensen moet begeven? Een nieuwe app op je telefoon neemt die supermarktstress weg. Op basis van location intelligence, geïntegreerd met de data van een grote telecomspeler, toont de ShopSafe App de actuele status van de winkels in je buurt.

Winkeltoestand op elk moment van de dag

Hoe werkt ShopSafe concreet? De app toont je alle supermarkten uit de buurt. Elke winkel krijgt een kleurcode in functie van de drukte: rustig, normaal, druk, zeer druk. Het zijn de gebruikers die bij een supermarktbezoek uitgenodigd worden om een drukte-inschatting door te geven. Daarnaast kunnen ze ook aangeven welke producten niet meer beschikbaar zijn. Ook winkelmedewerkers kunnen via deze app real-time informatie doorgeven en bijvoorbeeld laten weten wanneer ze de rekken aangevuld hebben. Deze geanonimiseerde data worden vervolgens benut om op grote schaal het winkelbezoek te helpen inschatten. Dankzij telecomdata kan ook voor kleinere winkels, waarvoor mogelijk minder updates binnen lopen, correcte informatie over de winkeltoestand worden doorgegeven.

Veilig, want minder lang aanschuiven

‘Blijf in uw kot’, luidt het advies van de overheid en de virologen. De gebruikers van ShopSafe vermijden lange wachtrijen waarin je een risico op besmetting loopt. Wie de app slim gebruikt, weet op voorhand wat hij of zij in elke supermarkt mag verwachten. Met de app willen de initiatiefnemers dan ook bijdragen aan een goede spreiding van de drukte om zo de supermarkten te ontlasten.

“We applaudisseren terecht voor onze zorgmedewerkers. Maar al wie nog werkt in contact met anderen, zoals ook het supermarktpersoneel, staat vandaag onder enorme druk”, zegt Bart Muskala, digitaal ondernemer en bedenker van dit initiatief.

Je kan de SafeShop app nu al downloaden in de Google Play Store. Helaas is er nog geen versie voor iOS beschikbaar vandaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here