Dark Sky

Apple is druk bezig applicaties in te palmen. Na Shazam is de populaire weerapp Dark Sky aan de beurt.

UPDATE 02/07: Wie Dark Sky geïnstalleerd heeft, zal opmerken dat de app nog steeds actief is. Dark Sky kondigde gisteren aan dat de Android-app pas op 1 augustus offline zal halen.

Na de overname van Shazam heeft Apple een nieuwe applicatie overgenomen. Het gaat om de populaire weerapp Dark Sky. Het bedrijf besliste daarop meteen om ook de Androidversie van de weerapp uit de Google Play Store te halen. Wie vandaag de Androidversie nog op zijn smartphone heeft staan zal daar vanaf 1 juli 2020 geen gebruik meer van kunnen maken.

Dark Sky voor iOS

Zowel de versie voor Android als WearOS zullen dus per 1 juli offline gaan, dat heeft Dark Sky zelf laten weten in zijn blogpost vandaag. Volgens co-founder Adam Grossman is er voor de weerapp geen betere plaats dan bij Apple. Het bedrijf wil groeien en heeft als doen een degelijke weerapp af te leveren die mensen droog en veilig moet houden. Het bedrijf wil ook zijn privacybeleid versterken en meent dat een samenwerking met Apple daar het meest opportuun voor is.

Voor de iOS versie lijken er nog niet meteen veranderingen aan te komen. Momenteel kan je de Dark Sky app nog steeds aankopen voor 3,99 dollar maar alleen de Androiddownload zal dus niet meer beschikbaar zijn. Mensen die nu nog een actief abonnement hebben lopen bij Android zullen dus zeker en vast hun geld terugkrijgen.

API

Volgens Grossman zal de API nog tot eind 2021 werken maar het bedrijf neemt geen nieuwe partners meer aan die de API willen gebruiken voor hun diensten. Dat betekent dat ook apps via derde partijen geen gebruik meer kunnen maken van de API binnenkort.

Intussen werd ook de naam van de applicatie al aangepast naar Dark Sky by Apple. Het kan blijkbaar niet snel genoeg gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here