Nieuws

Tesla is het bestverkochte automerk in… IJsland

Tesla
Sinds de officiële start van Tesla in september 2019 is de autobouwer het bestverkochte automerk van het land.

En dat is meteen een stevig resultaat van Tesla aangezien de autobouwer pas in 2019 de eerste bestellingen in IJsland accepteerde. Pas in 2019? Neen, er rijden al jaren Tesla’s rond in IJsland. Maar het was pas in september vorig jaar dat de autobouwer officieel op de markt kwam.

Tesla in IJsland

Sindsdien is het land de perfecte markt geworden in termen van adoptie voor Tesla. Dat komt omdat het land best hard inzet op hernieuwbare energie. Bijna 100% van de opgewekte elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen. Dat maakt dat ook het opladen van Teslawagens een groene handtekening heeft.

Zoals vermeld rijden er al jaren Tesla’s rond in IJsland, maar die werden door bedrijven apart ingevoerd waardoor ook de kostprijs redelijk hoog lag. Na de officiële lancering in september 2019 kunnen inwoners de Model S, Model X en Model 3 via een officieel kanaal bestellen. In het eerste kwartaal leverde de autobouwer 415 wagens af. Dat is meer dan Toyota en Volkswagen samen in IJsland.

Volgende lading

Intussen heeft het elektrische automerk van Musk daar een marktaandeel van 31,7% over de gehele markt. Binnen twee tot drie maanden zou volgens Electrek al een volgende lading auto’s binnenkomen waardoor het cijfer alleen maar zal stijgen.

Intussen doet de autobouwer er alles aan om 4 superchargers te bouwen verspreid over het land. De elektriciteit die daarvoor gebruikt wordt komt van hernieuwbare bronnen. 100% clean dus!

Eind maart kwamen we al te weten dat het land ook een sterke interesse heeft in de Tesla Cybertruck.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business