Gebruikers van Amazon Prime kunnen nu via hun iPhone of Apple TV rechtstreeks via de Prime app films kopen, zonder naar een betaalplatform van Apple geleid te worden.


Voor zowat elke applicatie die in-app aankopen steunt hanteert Apple hetzelfde aankoopbeleid. Je aankoop betalen doe je nooit rechtstreeks binnen de omgeving van de app zelf. Je wordt altijd doorgeleid naar het betaalplatform van Apple. Dat komt omdat Apple een commissie van 30% vraagt aan appontwikkelaars op alle in-app aankopen. Het is zeg maar de prijs die zij betalen om hun app in de App Store te kunnen aanbieden.

De streamingdienst van Amazon, Amazon Prime Video, lijkt nu op een bijzondere uitzondering te mogen rekenen. Gebruikers die een film willen huren, kunnen de aankoop nu rechtstreeks via de app van Amazon afronden. Dat geldt zowel voor de iOS app op de iPhone of tablet, als de app van Amazon Prime voor Apple TV.

Uitzondering voor streamingdiensten

Amazon Prime video zal niet de enigste app zijn waarvoor Apple deze uitzondering op de regel wil toestaan. In een statement kondigde Apple aan dat dit onderdeel is van een al bestaand programma voor ‘premium betalende video-entertainmentdiensten’, waaronder Amazon Prime Video, Netflix en andere mogen gerekend worden.


En dat zal door appontwikkelaars op applaus ontvangen worden die menen dat Apple zijn macht op deze manier misbruikt. Toch lijkt het er naar dat de uitzondering voorlopig enkel voor streamingdiensten zal toegekend worden. Zo ontdekte Engadget dat boeken kopen via Kindle, de e-book applicatie van Amazon, nog steeds via Apple’s betaalplatform verloopt. Spotify is wellicht de grootste tegenstander van Apple’s beleid. De muziekstreamingdienst diende zelfs al een aanklacht tegen Apple in bij de Europese Commissie voor schending van het recht op vrije mededinging.

LEES MEER: De beste films & series op Amazon Prime Video


Gerelateerde artikelen

De beste films & series op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video moet zeker niet onderdoen voor Netflix. Ook hier komen maandelijks heel wat goede films en series bij. Dit is een grabbel uit het enorme aanbod van de videostreamingdienst.

Dealtip: Amazon Prime (+Video) 30 dagen gratis, nadien 2,99 euro/maand

Amazon Prime Video is een prima alternatief voor Netflix. Door de recente lancering van Amazon.nl heb je Prime Video voor 2,99 euro per maand.