Nieuws

Scholen in New York verbieden gebruik Zoom

Zoom
New York City, New York, USA - July 26, 2010: Entrance to New York University School of Law in Manhattan with people visible. Established in 1835, NYU is the oldest law school in New York City.
Verschillende scholen in New York hebben besloten om het gebruik van de videobelapp Zoom te verbieden.

Ambtenaren in de wereldbekende stad hebben Zoom verboden voor het lesgeven op afstand, wat nu gedaan wordt vanwege het coronavirus, vanwege veiligheidsproblemen met de videoconferentiedienst.

In het belang van personeel en studenten

Er is een verklaring afgegeven door Danielle Filson. Filson is woordvoerder voor het Ministerie van Onderwijs van de stad New York. Hierin legt zij uit waarom scholen in New York de app Zoom niet mogen gebruiken: “Het verstrekken van een veilige en zekere leerervaring op afstand is voor onze studenten essentieel, en vanwege verder onderzoek over de veiligheidszorgen moeten scholen het gebruik van Zoom zo snel mogelijk staken. Er zijn veel nieuwe componenten voor leren op afstand en we nemen realtime beslissingen in het belang van ons personeel en de studenten”.

Zoombombing aanvallen

De reden dat de videobelapp Zoom niet als veilig wordt bevonden is omdat er in eerdere gesprekken zoombombing is ontstaan. Dit houdt in dat mensen die niet bevoegd zijn om deel te nemen aan het gesprek, zich toch kunnen toevoegen aan het gesprek en via het delen van schermen ongewenste beelden kunnen laten zien. Dit kunnen choquerende beelden zijn, bijvoorbeeld racistische of pornografische foto’s of video’s. Zoom heeft al laten weten dat ze bezig zijn om dit probleem te tackelen, zo zeggen ze dat ze zichzelf 90 dagen de tijd geven om de privacyproblemen op te lossen. Naast het feit dat onbevoegden zich kunnen toevoegen aan een gesprek, zou Zoom namelijk ook gegevens doorspelen aan Facebook als gebruikers op de videobelapp inloggen via Facebook.

Alternatief voor Zoom

Of het nu wordt opgelost of niet, het Ministerie van Onderwijs gaat hier niet op wachten en wil dat de New Yorkse scholen Microsoft Teams gaan gebruiken in plaats van Zoom. Filson zegt dat deze dienst “dezelfde mogelijkheden geeft, maar wel de juiste veiligheidsmaatregelen treft”. Het gaat in totaal om 1800 scholen en zo’n 1.1 miljoen studenten die zullen overstappen naar Microsoft Teams.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business