Slaat de verveling toe? Via Facebook Gaming kan je een toernooi organiseren met vrienden!

Advertentie

Facebook Gaming, de streamingdienst van Facebook, heeft een nieuwe Tournaments functie toegevoegd. Aanvankelijk was de functie enkel bedoeld voor live-evenementen. Via Facebook Gaming kunnen gamers ook hun gameplay streamen, wat het een soort tegenhanger van Twitch maakt. Maar om gamers een extra manier te bieden om in contact te blijven met hun gamingcompanen.

Via Facebook Gaming kunnen zowel professionele e-sports evenementen georganiseerd worden, alsook kleine vriendentoernooitjes. Ook de toernooien zelf kunnen verschillende opzetten aannemen. Er kan vanaf de eerste ronde met een eliminatiesysteem gewerkt worden, maar er kan ook voor een opzet met poules gekozen worden. De Tournaments functie rolt vanaf vandaag als een early access uit.

Tuned

Tournaments is niet het enige waar Facebook aan werkt. Het New Product Experimentation team van Facebook, dat apps ontwikkelt die exclusief werken voor de app, zou aan het experimenteren zijn met een nieuw platform genaamd Tuned. Dat is een nieuwe hub die zich richt tot koppels. Via Tuned kunnen zij dan een gesloten omgeving voor hun twee ontwikkelen om berichtjes uit te wisselen, foto’s te delen of een gezamenlijke Spotify-lijst te maken. Al kan dit natuurlijk allemaal al lang via Mesenger of WhatsApp. Voor Tuned te gebruiken zou wel geen Facebook-account vereist zijn. Het is voorlopig niet meer dan een testproject, dus het is nog verre van zeker of Tuned ook effectief zal gelanceerd worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here