Nieuws

Google kondigt nieuwe functie aan: brailletoetsenbord voor Android

Brailltoetsenbord
Google voegt een nieuwe functie aan TalkBack toe waardoor een brailletoetsenbord nu geïntegreerd wordt in Android.

Deze week heeft Google laten weten dat het bedrijf een brailletoetsenbord aan Android zal toevoegen. De nieuwe functie wordt toegevoegd aan het bestaande TalkBack en zorgt ervoor dat blinden in braille kunnen typen via Android zonder dat ze daar externe randapparatuur voor nodig hebben.

Brailletoetsenbord

Braille op Android

Het was in principe al mogelijk voor blinden om gebruik te maken van externe brailletoetsenborden in Android. Maar met de integratie van een brailletoetsenbord in Google’s eigen TalkBack zal alles vermoedelijk net iets soepeler verlopen.

Concreet zal dat toetsenbord 6 cirkels tonen die gebruikers kunnen aanraken om letters en symbolen in braille te typen. Ze kunnen ook letters verwijderen en nieuwe regels toevoegen. Blinden kunnen het brailletoetsenbord gebruiken in alle applicaties.

Om het toetsenbord te kunnen gebruiken moet je dus wel eerst zorgen dat TalkBack geactiveerd is. Dat kan door via de instellingen naar toegankelijkheidsopties te gaan of door de volumetoetsen van je smartphone 3 seconden ingedrukt te houden.

Android 5.0 en hoger

Momenteel is het brailletoetsenbord alleen nog maar beschikbaar in het Engels. De nieuwe functie zal draaien op Androidtoestellen met Android 5.0 en hoger en zal vermoedelijk geleidelijk aan uitgerold worden dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business