Nieuws

OnePlus bevestigt Glacial Green als kleur voor OnePlus 8-serie

OnePlus 8 Glacial green
We komen steeds meer te weten over de OnePlus 8-serie. Deze keer werd de kleur Glacial Green onthuld.

Waar OnePlus CEO Pete Lau het vorige week al had over de hardware van de OnePlus 8-serie, heeft hij het gisteren uitgebreid over het design van de toestellen gehad. Op het community forum van OnePlus schrijft hij hoe belangrijk design wel niet is, want het bepaalt niet alleen de looks van een smartphone, maar ook hoe deze in de hand ligt en gebruikt wordt.

OnePlus 8 design sketch

Uitdagingen op vlak van design

Elk materiaal dat doorheen de jaren gebruikt werd door smartphoneproducenten, heeft zijn eigen uitdagingen gehad. Enkele jaren geleden was metaal bijvoorbeeld enorm populair, maar het materiaal had een grote impact op het signaal, waardoor ingenieurs creatief aan de slag moesten gaan. Plastic heeft dat probleem dan weer niet, maar laat minder makkelijk speciale texturen toe. Uiteindelijk werd er voor glas gekozen, dat weinig impact heeft op de antenne en het signaal en er ook nog eens heel goed uitziet.

Het was anno 2018 dat OnePlus de richting van matte-frosted glass uitging, een combinatie van de voordelen van glas en metaal. Ondertussen is het bedrijf toe aan de vijfde generatie. Telkens werd het “Haze Degree” verbetert, met als resultaat een fijnere textuur en minder vingerafdrukgevoeligheid.

Glacial Green voor OnePlus 8-serie

Het “Haze Degree” verhogen is echter niet zonder uitdagingen en daarom experimenteerde het design team van OnePlus met meer dan 300 kleuren om de beste kleur te vinden voor deze generatie. Een van die kleuren is Glacial Green en ze wordt voorgesteld in onderstaande video.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business