Twitter weerspiegelt publieke opinie niet

Onderzoeksbureau Pew laat er in zijn rapport weinig twijfel over bestaan: Twitter weerspiegelt niet de publieke opinie, maar wel die van een beperkt aantal groepen. Dat staat in schril contrast met vroegere onderzoeken, die beweerden dat Twitter onder meer de resultaten van de verkiezingen konden voorspellen. Eén voorbeeld in het rapport van Pew is veelzeggend. […]

Onderzoeksbureau Pew laat er in zijn rapport weinig twijfel over bestaan: Twitter weerspiegelt niet de publieke opinie, maar wel die van een beperkt aantal groepen. Dat staat in schril contrast met vroegere onderzoeken, die beweerden dat Twitter onder meer de resultaten van de verkiezingen konden voorspellen.

Eén voorbeeld in het rapport van Pew is veelzeggend. Zo bleek uit opiniepeilingen dat 52% van de Amerikanen blij was met de herverkiezing van Barack Obama als president. 45% was er niet blij mee. Op Twitter lagen die cijfers heel anders. Maar liefst 77% was blij met de herverkiezing van Obama en maar 23% was negatief.

Ook bleek Twitter in de VS een stuk gunstiger gestemd tegenover homohuwelijk dan de publieke opinie. Globaal lijkt Twitter du seen stuk progressiever dan de publieke opinie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business