Yellowbag laat gebruikers toe om producten op te slaan en brengt de gebruiker op de hoogte wanneer het product daalt in prijs.


 

De bloeiende business van e-commerce is winstgevender dan ooit, en apps pikken daar handig op in. Zo ontwikkelt Yellowbag een persoonlijke shopping tool die het voor klanten makkelijker maakt om online producten te verzamelen en hun favoriete webshops bij te houden. Het grootste selling point is echter de waarschuwing bij prijsdalingen.

Prijsvergelijking

Gebruikers kunnen een gewenst product online aan de app toevoegen, waarna Yellowbag dan de prijs van het product dagelijks op veranderingen controleert. Wanneer blijkt dat de prijs gedaald is, wordt de gebruiker daarvan onmiddellijk op de hoogte gebracht. Zo wordt het haast onmogelijk om koopjes te missen. Daarnaast wordt het met de toepassing makkelijker om een lijst van de meest gebruikte webshops bij te houden. Webshops kunnen namelijk eenvoudig worden toegevoegd aan de app, zodat de gebruiker in één oogopslag zijn of haar favoriete webshops kan raadplegen.


 

De ontwikkelaars willen binnenkort bovendien een ‘reverse search’ dienst toevoegen, waarmee prijzen kunnen vergeleken worden tussen verschillende webshops. Zo kan de app de producten opsporen die goedkoper worden aangeboden bij een concurrerende webshop.
yellowbag-animatiekopie

Aantal notificaties

Of Yellowbag met hun app een gat in de markt heeft gevonden, valt nog af te wachten. Gebruikers klagen reeds over enkele minpunten die de app lijkt te vertonen. Tot nu toe is het niet mogelijk om ook in te brengen vanaf welke prijs de gebruiker een notificatie wenst. Daardoor worden gebruikers gewaarschuwd bij eender welke prijsdaling, ook wanneer deze bijvoorbeeld niet meer is dan pakweg 10 eurocent.

 

Ook zijn het aantal notificaties die Yellowbag biedt niet oneindig. Nieuwe gebruikers krijgen vijftig gratis ‘alerts’, het maximum aantal producten dat ze tegelijkertijd in de app kunnen opslaan. Om meer ‘alerts’ te verkrijgen, moeten vrienden worden uitgenodigd om de app te downloaden.

 

Apps zoals Yellowbag stimuleren online prijzenoorlogen in een al zeer competitieve markt. Duidelijk is alvast dat webshops creatief te werk moeten gaan om zulke evoluties het hoofd te bieden.