UberEats werkt zijn aanbod in Brussel verder uit. Voortaan kan de koeriersdienst voor afhaalmaaltijden ook dagen op voorhand worden gereserveerd.


In Brussel is sinds eind vorig jaar UberEats actief: een bezorgdienst waarbij afhaalmaaltijden tot aan de deur worden geleverd, niet door het restaurant zelf, maar door Uber-chauffeurs. Uber sleutelt nu aan de bestaande formule.

Meer opties

Een nieuwe applicatie laat toe dat gebruikers eender waar maaltijden kunnen laten leveren, zoals op kantoor of in het park. Daarnaast kunnen bestellingen op voorhand worden gepland. Gebruikers kunnen tot een week voor de leveringsdatum een bestelling plaatsen, wat bijvoorbeeld vooral nuttig is voor bedrijfsfeestjes en andere events.

Verder wilt Uber de tools aanreiken om de juiste maaltijd te vinden op het juiste moment. Zo krijgen gebruikers voortaan aanbevelingen op basis van hun vorige bestellingen en krijgen ze meer zoekfilters ter beschikking, waardoor ze bijvoorbeeld snel glutenvrije of veganistische maaltijden kunnen opsporen, maar ook restaurants kunnen zoeken op basis van prijs en locatie.


UberEats voor maaltijden

In de VS werd deze week bekend dat het bedrijf sterker inzet op UberEats. Het zou weigeren om nog maaltijden te bezorgen via UberRush; een snelle leverservice om bijvoorbeeld bloemen of producten uit de supermarkt snel van punt a naar punt b te krijgen. Vele gebruikers maakten gebruik van UberRush om hun afhaalmaaltijden te bezorgen, maar nu zegt Uber dat die opdrachten exclusief voor UberEats worden gereserveerd. Met UberRush wilt het bedrijf eerder inspelen op handelaars die een snelle leverdienst zoeken.

Pizza.be start eigen bezorgdienst met e-bikes