Nieuws

Facebook introduceert Messenger Rooms

Messenger Rooms
Facebook Messenger Rooms wil de concurrentie aangaan met Zoom en Skype.

Dit weekend heeft Facebook een nieuwe videochatdienst geïntroduceerd: Messenger Rooms. Het gaat om een stevige uitbreiding van de bestaande Facebook Messenger waarbij gebruikers ‘Rooms’ kunnen creëren waarin ze met maximum vijftig mensen tegelijk kunnen videobellen. De dienst is gratis en wil vooral de concurrentie aangaan met diensten als Skype of Zoom.

Messenger Rooms

Facebook Messenger Rooms

Naast de uitbreiding van de Facebook Messenger zoals we die vandaag kennen, zullen we in de toekomst ook via Instagram en WhatsApp van Rooms kunnen gebruikmaken. Het bedrijf heeft zijn videodienst dus gebouwd voor alle platformen.

Het concept is redelijk eenvoudig. Je kan verschillende chatrooms aanmaken zoals bijvoorbeeld familie, beste vrienden, enz… Die rooms blijven vast waardoor je altijd gemakkelijk weer contact met elkaar kan maken zonder dat je elke keer iedereen moet toevoegen. Naast de rooms zal je in een livestream op Facebook ook andere gebruikers kunnen toevoegen en wordt de desktopversie van Instagram nog meer uitgebreid.

Momenteel is Facebook Messenger Rooms nog niet beschikbaar in België en Nederland. De functie wordt in eerste instantie uitgerold in de VS maar vermoedelijk zullen we niet te lang moeten wachten en wordt Rooms in de komende weken ook naar ons uitgerold.

Voeg meerdere gebruikers toe aan je livestream.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business