5G

Groen en Ecolo zijn het erover eens dat de uitreiking van voorlopige 5G-licenties moet wachten tot na de coronacrisis.

De twee politieke partijen Ecolo en Groen hebben een nieuwe resolutie ingediend die de uitreiking van voorlopige 5G-licenties moet pauzeren tot de hectische coronacrisis gaan liggen is. Volgens beide partijen is er momenteel te weinig ruimte voor debat en kan de uitreiking dus beter uitgesteld worden.

In de resolutie vragen beide partijen dus om de toekenning van het BIPT over de gebruiksrechten van de 5G-band uit te stellen tot na de Belgische lockdown.

Stefaan Van Hecke van Groen.

5G in België

Stefaan Van Hecke (Groen) liet aan Data News weten dat de resolutie in hetzelfde kader past van de partij om meerdere maatschappelijk gevoelige thema’s even te laten liggen tot er weer voldoende ruimte is voor maatschappelijk debat. Hij wijst daarmee ook naar een gelijkaardige resolutie die Groen indiende over de opslag van radioactief afval in België.

Maar nu terug naar het 5G-verhaal. Van Hecke laat ook verstaan dat Groen geen standpunt inneemt over het inhoudelijke verhaal van 5G. Aan Data News vertelt hij dat hij er zelf nog niet helemaal uit is, op basis van studies die hem waarschuwen en tegelijkertijd waarschuwen kan je niet gemakkelijk een mening vormen. Wel beseft hij dat er een algemene bezorgdheid is rond de netwerktechnologie. Maar dat Groen het 5G-verhaal zeker niet wil begraven.

Groen en Ecolo pleiten voor uitstel, en geen afstel. Maar intussen staan we in België toch maar weer stil of gaan we zelfs achteruit tegenover onze buurlanden.

Gerelateerde artikelen

Zendmast vernield in Pelt; ook uit protest tegen 5G?

Telecomregulator BIPT roept op om zendmasten niet te beschadigen, omdat dit kan lijden tot zware communicatiestoornissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here