Lenovo Legion smartphone

Gaming smartphones worden steeds populairder en ook Lenovo wil niet achterblijven. Dit is de Lenovo Legion.

De markt voor gaming smartphones groeit steeds meer en daar wil nu ook Lenovo een graantje van meepikken, zo blijkt uit gelekte promotievideo’s die XDA Developers in handen kreeg. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de Lenovo Legion er zo zal uit gaan zien. Naast de beelden lekten ook aardig wat specificaties uit.

Lenovo Legion smartphone
XDA Devolopers

Specificaties Lenovo Legion gaming smartphone

Wat de hardware betreft mogen we een Snapdragon 865 SoC verwachten, wat voor 5G ondersteuning zorgt. Intern vinden we FS 3.0 opslaggeheugen en LPDDR5 RAM zoals we dat ook al zagen in de OnePlus 8-serie. Het scherm heeft een resolutie van 2340 x 1080 en een verversingssnelheid van maar liefst 144Hz.

Volgens XDA zal de smartphone in 30 minuten volledig opgeladen kunnen worden door de aanwezigheid van 90W oplaadmogelijkheden en dat in combinatie met de batterij van maar liefst 5000mAh. Opladen gebeurt via USB-C, waarvan er twee poorten aanwezig zijn op het toestel. Dit doet ons meteen denken aan de ASUS ROG Phone II, die de tweede poort gebruikt voor externe accessoires, zoals een ventilator voor extra koeling. Een hoofdtelefoonaansluiting lijkt er niet aanwezig te zijn. 

XDA Devolopers

Vreemde cameraposities

Op het vlak van design doet het toestel ons denken aan het moderne design van de andere Legion gaming producten. Achteraan zien we twee camera’s (64MP en 16MP wide-angle), die vrij laag lijken te zitten, zeer dicht bij het midden van de telefoon. Dit is natuurlijk handig voor het maken van opnames in landschapsmodus en daar lijkt de telefoon ook op in te spelen door de pop-out selfiecamera (20MP) uit de zijkant te laten komen. Er is dus geen notch aanwezig. 

Voorlopig is dit alle informatie die bekend is over de Lenovo Legion gaming smartphone. We hopen snel een prijs en lanceringsdatum van Lenovo te horen te krijgen. 

XDA Devolopers

Gerelateerde artikelen

ASUS ROG Phone II review: Premium gaming prestaties én veel meer

Hoewel de originele ROG Phone hier niet beschikbaar was, werd het toestel overal lovend onthaald en geprezen om zijn geweldige prestaties. Heeft ASUS het opnieuw gedaan met de ROG Phone II?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here