Android 11

Op 3 juni 2020 zal de eerste Android 11 publieke bèta het licht zien. Het mobiele OS wordt via een online event voorgesteld.

Advertentie

Google heeft woensdag laten weten dat het volgende maand op een online event de eerste publieke bèta van Android 11 zal onthullen. Het laatste nieuwe mobiele OS van de zoekmachinegigant beloofd heel wat nieuwe functies en zal op 3 juni voorgesteld worden aan het grote publiek.

Google Android 11

Normaal gezien wordt de nieuwste versie van Android altijd voorgesteld op Google’s ontwikkelaarsconferentie I/O. Maar, in tegenstelling tot Apple’s WWDC, heeft die eerste toch beslist om een ander event digitaal te organiseren dan voorzien. Daar zullen we dus de eerste nieuwe beelden van Android 11 te zien krijgen.

In de laatste weken/maanden zijn al heel wat ontwikkelaarsversies vrijgegeven van Android 11. De mobiele OS moet immers eerst uitgebreid getest worden alvorens het grotere publiek ermee aan de slag kan.

Wat kan je verwachten?

Net zoals Apple iOS heeft ook Google het licht gezien op vlak van privacy. Android 11 zal heel wat uitgebreidere privacyfuncties krijgen waarmee je bv. een app maar één sessie je locatie kan verlenen of dat appontwikkelaars alleen toegang hebben tot data tot de gebruiker de applicatie verwijdert enzovoort. Apps zullen dus heel wat nieuwe meldingen met toestemmingen moeten inbouwen om hun diensten privacyvriendelijker te maken. Dat zal de kern van het nieuwe Android worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here