Met de acquisitie van de virtual reality-startup NextVR slaat Apple de weg van virtual reality in.

Advertentie

Apple heeft bekend gemaakt dat ze het bedrijf NextVR, een start-up in Californië, zullen overnemen. Met de acquisitie zou een bedrag van zo’n 100 miljoen dollar genoemd worden. Dat berichtte 9to5Mac in april al toen de eerste geruchten over de overname opdoken. Of het feitelijke overnamebedrag daarvan afwijkt, is door Apple niet bekendgemaakt.

NextVR is een gevestigde waarde in de Amerikaanse virtual reality-industrie. De specialisatie van de startup is het aanbieden van VR- en AR-toepassingen binnen de sport- en entertainmentwereld. Het bedrijf heeft onder andere deals met de NBA, Wimbledon en de televisiezender Fox Sports voor het exclusief aanbieden van livestreams voor sportwedstrijden en concerten in virtual reality. Maar het bedrijf levert ook regelmatig content voor grote technologiebedrijven die VR-headsets produceren, zoals Facebooks Oculus, Sony, HTC en Lenovo.

Toen NextVR deze week de deuren sloot met de mededeling dat het ‘een nieuwe weg zou inslaan’, wist iedereen al dat het bekendmaken van de overname slechts een kwestie van tijd zou zijn.

Apple zet in op AR

Wat Apple precies van plan is met NextVR, is nog niet geweten. Er zijn in ieder geval nog geen gezamenlijke projecten aangekondigd. Het gebeurt wel eens vaker dat Apple kleinere technologiestartups overneemt zonder daarbij de strategie erachter uit te leggen. Toch denken we niet dat we een vergezochte verklaring hoeven te zoeken. Vermoedelijk wil Apple meer gaan experimenteren met virtual en augmented reality.

Vooral binnen die laatste is Apple ambitieus. De laatste versies van iOS en iPadOS bevatte al een ARKit. In 2022 zou Apple ook zijn eerste volwaardige headset uitbrengen, met een bril die later nog moet volgen. Een partner met meer expertise binnen dit domein zoals NextVR kan Apple bijstaan met de verdere uitbouw van het AR-platform, om die headset te ondersteunen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here