Texas Instruments

Wie aan zijn middelbare schooljaren denkt, kent de Texas Instruments TI-84 uit zijn hoofd.

We kennen ze allemaal, de iconische Texas Instruments ‘TI-84’ rekenmachine. Je kon er best wel wat geheugensteuntjes voor tijdens het examen in kwijt en zelfs GTA was geen probleem om op dit epische rekenmachine te spelen. Deze week heeft producent Texas Instruments via een firmware-update al die leuke dingen onmogelijk gemaakt.

Texas Instruments TI-84

In een poging om het voor scholen gemakkelijker te maken dat er minder wordt valsgespeeld heeft de Amerikaanse producent van zijn rekenmachines een firmware-update doorgevoerd waarbij de ondersteuning voor zelfgebouwde (C) programma’s wegvalt. Na de update is het ook niet meer mogelijk om weer te downgraden.

Goed nieuws voor scholen en leerkrachten, maar slecht nieuws voor studenten. Maar niet alleen studenten zijn kwaad. Texas Instruments heeft een enorme fanbase achter zich met enthousiastelingen en ontwikkelaars die maar al te graag met de rekenmachine aan de slag gaan om programma’s te ontwikkelen. Ook die zijn natuurlijk afgesneden nu. Maar volgens Engadget zouden er al verschillenden een omweg gevonden hebben om de blokkering te omzeilen.

Wil je 10/10? Volg dan TechPulse want binnenkort verschijnt hier onze techtip over hoe je de update kan omzeilen. Graag gedaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here