Nieuws

Sonic The Hedgehog krijgt een sequel

Na het onverwachte succes van de eerste live-action film over Sonic The Hedgehog, heeft de maker bekend gemaakt dat aan een vervolg zal gewerkt worden.

De tweet die animatiefilmmaker Jeff Fowler vandaag de wereld instuurde, liet maar weinig aan de verbeelding over. De film Sonic The Hedgehog zal een vervolg krijgen. Omdat het nog maar om een prille aankondiging gaat, is er voorlopig nog maar weinig geweten over de film. Hollywoodnieuwssite Variety schrijft dat hetzelfde team zal werken aan de film. Jeff Fowler zal dus ook voor het vervolg de regie in handen nemen. Welke acteurs al dan niet terugkeren, dat is koffiedik kijken.

Kritiek op animatie

De film was al maanden voor zijn release een ware internetsensatie geworden. Maar niet om de goede redenen. De eerste trailer die in mei verscheen, werd het mikpunt van spot en ontelbare memes. Dat kwam door het uiterlijk van Sonic. De animatie van het populaire videogamepersonage zag er echt niet uit, omdat er werd gekozen om hem zo menselijk mogelijk te doen uitzien.

Door de vele kritiek die de trailer kreeg, besliste Paramount om de filmrelease, die voor november voorzien was, uit te stellen. Zo kon het animatieteam nog de nodige aanpassingen doorvoeren. De Sonic die we uiteindelijk in de film te zien kregen, deed veel meer denken aan de egel die we van zijn videogames kennen.

Kassasucces

Dat bleek uiteindelijk een goede zet te zijn. Want ondanks de misschien flauwe humor, is Sonic The Hedgehog een kassasucces gebleken. De eerdere controverse heeft daar misschien wel toe bijgedragen. De film kwam door de verlating in de cinemzalen op een moment dat er weinig grote concurrentie aanwezig was. Geen enkele film over een videogame(personage) deed ooit beter.

Voor het verplicht sluiten van de cinemazalen in vele landen omwille van de coronacrisis, waren er wereldwijd 16 miljoen tickets verkocht van de film. Dat is goed voor een bruto-omzet van 146 miljard dollar. Sonic The Hedgehog is met dat duizelingwekkende bedrag de derde meest succesvolle van 2020, en deed zelfs beter als Star Wars: Rise of Skywalker.

Bovenaan de lijst staat voorlopig Bad Boys for Life. Dat vermelden we omdat de film geregisseerd werd door Bilall Fallah en Adil El Arbi; een beetje chauvinisme mag af en toe. Het is nog zeker wachten tot juli op de volgende grote filmreleases Tenet en Mulan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business