Autoverzekeringskaart

Vanaf juli kan je je autoverzekeringskaart ook perfect op je smartphone bewaren.

Advertentie

Onze iconische groene autoverzekeringskaart of internationale motorrijtuigenverzekeringskaart zal vanaf juli dit jaar een witte achtergrond krijgen. Daarmee verdwijnt de iconische groene kaart uit onze documentenmap. Die transitie ligt in lijn met de digitalisering van de verzekeringskaart. Volgens Assuralia zal die kaart vanaf 1 juli ook digitaal beschikbaar zijn voor klanten.

Autoverzekeringskaart op smartphone

Het concept is eenvoudig. Verzekeraars kunnen de autoverzekeringskaart vanaf juli ook digitaal aanbieden. Dat wil zeggen dat bestuurders geen blad meer in de wagen moeten hebben maar het document simpelweg op hun smartphone kunnen opslaan.

In families waar meerdere personen met eenzelfde wagen rondrijden is het wel aangeraden om het document met de autoverzekeringskaart zeker met al die familieleden te delen zodat ook zij de nodige documentatie kunnen voorleggen indien nodig.

Wie wil kan zijn verzekeringskaart altijd nog afdrukken. Volgens het BBAV moet je blad wel voldoen aan de juiste voorwaarden: afgedrukt in verticale of horizontale vorm, opgesteld in één van de drie landstalen (NL, FR of DE) en met een geldigheidsduur van minstens 15 dagen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here