Om de cafés bij hun heropening te ondersteunen, ontwikkelt bierbrouwer AB InBev een applicatie om bestellingen vlot en veilig te doen verlopen.

Advertentie

De Belgische horecasector lijkt zich na 12 donkere weken eindelijk te mogen opmaken voor de heropening. Verwacht wordt dat Nationale Veiligheidsraad tijdens hun bijeenkomst groen licht zal geven aan cafés en restaurants om vanaf 8 juni opnieuw open te gaan. De laatste details van de manier waarop dat zal gebeuren moeten nog uitgelijnd worden.

Wel blijkt het al redelijk zeker dat de horeca aanpassingen zal moeten maken. Lekker gezellig samen aan de toog hangen zal nog niet voor meteen zijn. Tafels moeten zeker anderhalve meter uit elkaar staan, en bestellingen zullen aan de tafel moeten gebeuren. Om dat laatste vlot te laten verlopen, heeft AB InBev voor de 12.000 cafés die klant zijn bij de biergigant een applicatie ontwikkeld.

Drank bestellen via app

Op alle tafels zal een bordje met een QR-code staan, die klanten met hun smartphone moeten scannen. De QR-code verwijst hen door naar een applicatie waarmee ze de drankkaart kunnen raadplegen. Bestellen en zelfs betalen kan allemaal al binnen de app. Zo moet het personeel zich enkel nog focussen op het rondbrengen van de bestellingen.

Als de Nationale Veiligheidsraad nog beslist om reservaties voor cafés ook te verplichten, zal hiervoor een functie worden toegevoegd aan de app. Het gebruik van de app zal niet verplicht worden, maar moet de cafés ondersteunen die omwille van de beperkte capaciteit nog niet meteen kunnen terugvallen op hun volledig personeelsbestand.

Steunmaatregelen

AB InBev plant ook nog andere steunmaatregelen in financiële vorm. Het investeert 1 miljoen euro zodat cafés hun tapinstallaties kunnen reinigen en vervallen bier kunnen vervangen zonder kosten. Om cafégangers na de lockdown weer snel naar de cafés te lokken, organiseerde de brouwer de voorbije twee maanden al een verjaardagsactie.

Ook de Vlaamse regering trekt nog eens 300 miljoen euro uit om de horecasector te ondersteunen. Dat betekent ongeveer 12.500 euro per café. Veel stadsbesturen gaven al toestemming om het terras uit te breiden om de capaciteit op te kunnen trekken.

“Het openen van de cafés is een cruciale stap richting het normale”.

Sven Gatz, Open Vld
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here