Apple Maps Street View

Google heeft al jaren Street View in Maps. Nu werkt ook Apple voor zijn eigen Maps aan een alternatief.

Advertentie

Volgens de website van Apple gaat het bedrijf vanaf deze maand rondrijden in Vlaanderen en Brussel om opnames te maken van onze straten en gebouwen om een Google Street View-alternatief te bouwen. Die zal dan in de toekomst beschikbaar zijn in Apple’s eigen Kaarten-app. Al wordt er al sinds 2015 gesproken van deze look-around-functie.

Apple Look Around

Hoe dat alternatief voor Google Street View gaat heten is niet gekend. Wel kunnen gebruikers op de website van Apple meevolgen waar het bedrijf gaat rondrijden. In België gaat het om opvallend veel locaties tegelijk. In het Brussels Hoofstedelijk Gewest gaat het om Anderlecht, centrum Brussel, Vorst, Elsene, St-Gillis Waas en Ukkel. Voor Vlaanderen heeft Apple Dilbeek, Goot Bijgaarden en Sint-Pieters-Leeuw gekozen.

Wie geluk heeft kan een auto spotten. Op die wagens zou een label van Apple Maps moeten staan. Bovenop de wagen staan gps- en lidarsensoren om de rondkijkfunctie mogelijk te maken. Net zoals in Street View worden bij deze rondkijkfunctie mensen, nummerplaten en eventueel zelfs huizen onzichtbaar gemaakt.

Street View in Apple Maps

Ook in Nederland is Apple volop bezig. Daar zijn de gemeentes Best, Eindhoven, Geldrop, Nuenen, Veldhoven en Waalre gekozen als eerste. Wanneer die rondkijkfunctie nu beschikbaar zal zijn in Apple Maps is helemaal nog niet bekend. Maar vermoedelijk zal dat nog wel een tijdje duren.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here