Google YubiKey

Voor wie fan is van 2fa-hardwaresleutels heeft Google heel goed nieuws. Je zal de Smart Lock-app nooit meer nodig hebben voor iOS-apparaten.

Advertentie

Google heeft het voor zijn gebruikers eenvoudiger gemaakt om met een externe hardwaresleutel te gebruiken in iOS. Sinds Apple iOS 13.3 daar ondersteuning voor invoerde kunnen nu ook Google Account-gebruikers een securitykey gebruiken zonder dat ze daar de Smart Lock-app voor nodig hebben.

Google

Tweestapsauthenticatie op iOS

De zoekmachinegigant brengt nu dus standaard ondersteuning voor de W3C WebAuthn-implementatie voor Google Account op iOS-apparaten met iOS 13.3 en nieuwer. De nieuwe ondersteuning werkt zowel voor persoonlijke- als zakelijke accounts. Je kan als gebruiker je Google Account dus extra beveiligen met een hardwaresleutel zonder dat je daar die vervelende Smart Lock-app nog voor moet bovenhalen.

Je kan ook op basis van NCF of USB die security keys gaan gebruiken. In de eigen Titan key of YubiKey zit die mogelijkheid al. Je kan de sleutel dus aan de achterkant van je iPhone houden als er om een bepaald wachtwoord wordt gevraagd. Bij YubiKey hebben ze al een sleutel die via Ligthing werkt en op de nieuwe iPad Pro-modellen kan je sleutels gebruiken met USB-C.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here