Android TV
Afbeelding: XDA Developers.

Google Android TV 'Sabrina' wordt elke week een stuk concreter. Maar wanneer zien we het nieuwe toestel officieel?

Volgens nieuwe beelden van XDA Developers komt de Android TV-dongle van Google nu wel heel dichtbij. Het gaat om een uitgelekte video waarin heel duidelijk een nieuwe TV-dongle tevoorschijn komt. Daarmee frist het bedrijf de Chromecast Ultra op en maakt er een echte Android TV-box van.

Afbeelding: XDA Developers.

Google Android TV

XDA Developers vond de beelden in een vroege versie van de firmware van het Android TV-besturingssysteem. Het toestel lijkt uit de eerste afbeeldingen iets groter te zijn dan de Chromecast vandaag maar is wel beschikbaar in leuke kleuren; zwart, wit en roze. Momenteel heeft de Android TV-dongle de naam Sabrina gekregen maar dat is helemaal nog niet officieel.

Het grote verschil met de bestaande Google Chromecast zal de nieuwe TV-dongle je tv meteen voorzien van het gehele TV-platform. Daardoor heb je direct toegang tot apps als Netflix, Spotify, een haardvuur, Amazon Prime en ga zo maar door. Je hebt je smartphone in principe niet meer nodig. Want een bijhorende afstandsbediening zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kan. Net zoals bij de Apple TV-box of Mi-box zal je dus met een nieuwe meegeleverde afstandsbediening kunnen navigeren en Google Assistant oproepen.

Sabrina zal dus heel wat opties van Chromcast Ultra overpakken en waarschijnlijk ook 4K-mogelijheden aanbieden. XDA Developers kwam dit jaar in maart al naar buiten met het eerste nieuws over een blits nieuw Android-TV toestel. Nu lijken die geruchten heel concreet te worden.

Naar verwachting zal het dus niet zo lang meer duren vooraleer de zoekmachinegigant met Sabrina’s Android TV-dongle naar buiten komt.

Android TV
Afbeelding: XDA Developers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here