Call of Duty

Ook in online games nemen ontwikkelaars stappen om racisme zo veel mogelijk tegen te gaan. Call of Duty lijkt snel te zijn.

Advertentie

Activision en Infinity Ward, de ontwikkelaars achter het gekende Call of Duty, gaan extra maatregelen nemen om racisme in de game tegen te gaan. Zo zullen er vooral online nieuwe stappen worden genomen en worden er nieuwe functies toegevoegd.

Geen racisme in Call of Duty

Games als CoD of GTA blijken een gemakkelijke plek voor bepaalde mensen om hun racistische gevoelens te uiten. Infinity Ward heeft daarom beslist dat het meer spelers gaat monitoren en racistisch materiaal proberen op te vangen.

Het wordt gemakkelijker om racistische gamers aan te geven en indien nodig kunnen gebruikers voor eeuwig verbannen worden van de online shooter-game. Er komen ook extra filters, limieten of beperkingen op het veranderen van je spelernaam. Allemaal kleine aanpassingen die racisme zoveel mogelijk in de kiem willen smoren, ook online.

Volgens Activision en Infinity Ward wordt er al sinds Modern Warfare hard gewerkt om anti-racisme maatregelen te nemen. Maar volgens het bedrijf waren er natuurlijk ook andere prioriteiten en ze verontschuldigen zich voor het laattijdig inzicht in dit maatschappelijk probleem.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here