Nieuws

Bosch lanceert automatisch SOS-systeem voor motorrijders

Bosch
Bosch Help Connect is een on-board eCall-systeem voor noodoproepen bij motorongevallen.

De laatste jaren moeten alle auto’s in Europa over een systeem beschikken waarbij automatisch noodoproepen afgaan als de bestuurder van een wagen zich in een noodgeval bevindt. Nu heeft Bosch met Help Connect een gelijkaardige tool ontwikkeld specifiek voor motorijders die een ongeval hebben.

Bosch

Bosch Help Connect

Bosch Help Connect is ontwikkeld voor motorijders, net zoals bij het eCall-systeem in auto’s belt de applicatie automatisch naar de relevante hulpdiensten als een motorijder een ongeval heeft gehad of als het systeem problemen detecteert. Help Connect gebruikt daarvoor de data uit het Motorcycle Stability Control-programma van Bosch.

Aan de hand van een Bluetoothverbinding met de mobiele applicatie kan de MSC-sensor de acceleratie en hoeksnelheid van de motor vastleggen in combinatie met de hellingshoek. Daardoor kan het zogenaamde botsalgoritme schokken en valpartijen vastleggen. Zelfs als de motorijder stilstaand zou vallen.

Stukken sneller

Via het Bosch Service Center worden de hulpdiensten meteen gebeld. Daarbij is het ook mogelijk om via de app de medische gegevens van de gebruikers vast te leggen en door te geven. Op die manier kan elke factor tijd besparen en worden hulpdiensten sneller opgebeld. Er zit zelfs een extra functie in waarbij ook familie en vrienden worden verwittigd.

Momenteel werkt Bosch Help Connect alleen nog maar in Duitsland. Maar naar verwachting moet de dienst ook uitgebreid worden naar andere Europese landen.

Bosch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business