Dropbox

Dropbox Passwords is de nieuwste app van het gelijknamige cloud-bedrijf.

Advertentie

Vorige week blijkt Dropbox in het geheim een paswoordmanager te hebben gelanceerd in de Google Play Store. De nieuwe applicatie heet Dropbox Passwords en wil de concurrentie aangaan met apps als Dashlane of 1Password.

Dropbox Passwords

De nieuwe applicatie kan je al downloaden in de Google Play Store, maar is helaas nog niet gebruiken. De nieuwe paswoordmanager werkt namelijk alleen op uitnodiging en is nog volop in ontwikkeling.

Dropbox’ eerste versie van de paswoordmanager blijkt nog heel eenvoudig te zijn. Net zoals de meeste apps kan ook deze unieke paswoorden aanmaken, synchroniseren over alle toestellen en automatisch login-velden invullen. Volgens The Verge is er bijvoorbeeld nog geen mogelijkheid om paswoorden te importeren of exporteren en ondersteunt Dropbox Passwords geen 2fa.

In het geheim

Dropbox blijkt ook helemaal niet te hebben gecommuniceerd rondom de nieuwe app. Die werd trouwens als eerste gespot door AndroidPolice. Die laatste meldt ook dat de nieuwe app gebruik wil maken van ‘inloggen met 1 tap’ waardoor je niets meer moet invullen of extra verificatie doen.

Mogelijk probeert nu Dropbox ook een graantje mee te pikken. Als het over cloud gaat heeft het bedrijf natuurlijk voldoende knowhow aan boord. Daar zal het dus niet aan liggen. En in principe zou iedereen een paswoordmanager moeten gebruiken. Of de app gratis zal blijven in combinatie met de huidige abonnementen bij het platform is nog onbekend.

Dropbox Passwords op uitnodiging in de Play Store.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here