Nieuws

Alles wat je moet weten over Android 11

Android 11
Sinds deze week is Google's Android 11 publieke bèta beschikbaar.

De lancering van Android 11 komt steeds dichterbij. De 11e versie van Google’s mobiele OS werd normaal vorige week al gelanceerd in de vorm van een publieke bèta. Maar de zoekmachinegigant besliste om de lancering op ‘een rustiger moment’ te laten doorgaan. Tot deze week dus, de Android 11 eerste publieke bèta is nu beschikbaar en brengt een heleboel nieuwe functies met zich mee.

In de 11e grote update van het mobiele OS zit onder andere een nieuw notificatiesysteem voor berichten, verbeterde ondersteuning voor 5G en een heleboel nieuwe privacy-opties die vergelijkbaar zijn met Apple iOS.

Android 11 Power Menu

Bovendien heeft Google ook verbeterde ondersteuning voor opvouwbare smartphones voorzien en is er een nieuwe knop waarmee je snel kan betalen en je smart-hometoestellen kan bedienen.

Achter die nieuwe ‘knop’ zit het Android 11 ‘power menu’. Daarmee heb je direct toegang tot je lampen, verwarming, noodoproepen en bovenaan staan vanaf nu ook je bankkaarten. Net zoals bij de iPhone kan je dan in de winkel meteen je digitale betaalmogelijkheden oproepen en betalen met Google Pay. Een welgekomen functie, zeker in deze tijden.

Privacy

Net zoals Apple wil ook Google pijlsnel gaan inzetten op verbeterde privacy in zijn mobiele OS. Daarom krijgt ook Android 11 nieuwe functies waarbij de locatiedeling van je smartphone handmatig en gemakkelijker kan ingesteld worden. Net zoals in iOS krijgen gebruikers de vraag hoe en wanneer ze hun locatie via de app willen delen: tijdens gebruik, éénmalig of nooit.

Android 11
Soorgelijke optie vind je ook terug in Apple’s iOS.

Die optie werd al langer gevraagd door heel veel Android-gebruikers. Als je op ‘nooit’ tikt kan je de app alsnog gebruiken en zal Android 11 op de achtergrond tegengaan dat de applicatie je nogmaals zou vragen om je locatie te delen.

Android 11: publieke bèta installeren

De ontwikkelaarspreview van Android 11 is al een paar maanden beschikbaar. Maar die versies zijn natuurlijk niet stabiel en onbetrouwbaar. Zeker niet de moeite als je maar 1 toestel hebt en daar dus afhankelijk van bent.

De eerste publieke bèta kan al een stuk betrouwbaarder zijn. Helaas is het mobiele OS momenteel alleen nog maar beschikbaar op Google Pixel-toestellen (Pixel 2 en hoger). Maar wie een OnePlus, Xiaomi, Oppo Vivo of Realme bezit zal waarschijnlijk ook niet lang moeten wachten. Voor wie het juiste toestel heeft en niet kan wachten, dit is hoe je de Android 11 publieke bèta installeert:

Surf naar Google’s officiële website voor de bèta en klik op de witte knop ‘je geschikte apparaten bekijken’. Als je toestel geschikt is maak je je keuze. Normaal gezien zou de nieuwe software meteen moeten starten met downloaden. Opgelet: het kan even duren vooraleer de download begint, geduld is een schone zaak!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business