Microsoft zal de ondersteuning voor zijn streamingdienst Mixer stopzetten vanaf 22 juli. Alle gamers die aangesloten waren bij Mixer worden overgezet naar Facebook Gaming.

Advertentie

Verrassende aankondiging van Microsoft: het softwarebedrijf kondigde gisteren aan dat ze vanaf 22 juli stoppen met Microsoft Mixer. Mixer was een streamingdienst gericht naar gamers, en dus een concurrent voor Twitch, YouTube en Facebook Gaming. Met die laatste sloot Microsoft een deal, waardoor alle streamers worden overgezet naar de streamingdienst van Facebook, al zijn streamers in principe vrij om bijvoorbeeld naar Twitch over te stappen. Dat gebeurt al vanaf vandaag. De app van Mixer zal vanaf 22 juli doorlinken naar Facebook Gaming.

Microsoft verklaart de beslissing door te benadrukken dat het aantal maandelijkse gebruikers van Mixer te klein was in vergelijking met de concurrentie. Volgens het hoofd van gaming bij Microsoft, Phil Spencer, was de achterstand van het bedrijf op de streamingmarkt bij aanvang al te groot om nog ingehaald te krijgen. Met Facebook Gaming werd een goede strategische partner gevonden. Streamers van Mixer zullen profiteren van het publiek dat Facebook aantrekt en de diensten die Facebook Gaming biedt, luidt te verklaring.

xCloud

Vermoedelijk is de samenwerking ook een strategische zet in het belang van de lancering van xCloud. De cloudgamingservice die eind dit jaar gelanceerd zal worden, moet de concurrentie aangaan met Google’s Stadia dat vorig jaar verscheen. Microsoft wil naar verluidt zo’n 2 miljard gamers bereiken met xCloud. Facebook Gaming kan een belangrijke hefboom worden om de dienst naar een publiek van die omvang uit te dragen. Gamers kunnen dan in de streams op een link klikken om de games te spelen die zij aan het streamen zijn.

Microsoft geloofde niet meer dat Mixer ooit groot genoeg zou worden om die doelstelling te ondersteunen. Het platform opdoeken bleek daardoor de beste optie te zijn. Of xCloud al vanaf de lancering zal worden toegevoegd aan Facebook Gaming is nog onduidelijk, maar volgens Spencer zal het niet lang duren vooraleer we het potentieel van de samenwerking zullen zien.

Het is niet nieuw dat Microsoft zijn eigen diensten stopzet ten voordele van een samenwerking met een grote speler in die markt. Microsoft stopte op 1 januari 2018 Groove Music om Spotify als standaardapplicatie te kunnen aanbieden in Windows 10. If you can’t beat them, join them.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here