Windows 10 Data Recovery

Windows 10 2004 heeft nu ook een eigen data recovery-tool, beschikbaar in de Microsoft Store.

Microsoft heeft een nieuw programma uitgerold in de Store om bestanden te herstellen in Windows 10. Het gaat om een nieuwe tool die Windows File Recovery heet en het toelaat om via command verschillende types van bestanden terug kan halen.

Windows 10 File Recovery

Het nieuwe programma is nu te downloaden in de Microsoft Store en is beschikbaar voor de 2004-versie van Windows 10. Dat is de laatste nieuwe versie van het besturingssysteem. De tool heeft 3 functies. Een master file table waarmee je snel bestanden terug kan vinden, segment mode toont of er data over een bestand aanwezig is en signature mode zoekt puur naar data. Het is mogelijk om te zoeken op bestandsnaam en op extensie.

Het zou nog niet mogelijk zijn om alle bestandstypen op te zoeken. Maar nu gaat het in ieder geval al om mp3, mp4, png, pdf, docx en zip-bestanden. De volledige lijst en hoe je de tool gebruikt kan je op de hulppagina van de Windows 10 File Recovery-tool terugvinden.

Ingebakken

De komst van deze tool maakt het eindelijk mogelijk voor gebruikers om ingebakken programma’s te gebruiken. Wie vandaag op zoek was naar een data-recoveryprogramma moest altijd kiezen voor opties van externe bedrijven zoals Recuva. Vermoedelijk zal Microsoft zijn eigen tool in de toekomst zeker nog uitbreiden en verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here