Nieuws

Facebook voorziet label bij verouderde artikels

Facebook
Een extra melding bij oudere artikels op Facebook moet lezers en gebruikers duidelijk maken dat de info die ze te zien krijgen mogelijk achterhaald is.

Facebook heeft een nieuwe functie ingebouwd waarmee gebruikers gewaarschuwd worden bij verouderde content. Concreet krijgen gebruikers een melding waarbij Facebook zegt dat een artikel 3 maanden of ouder is. Je kan de melding negeren en het artikel toch nog lezen, maar zo zijn mensen tenminste op de hoogte gebracht indien het om verouderde content gaat.

Notificatie

Volgens Facebook zullen gebruikers de melding voornamelijk te zien krijgen als ze op het punt staan om oudere artikels te delen. Uitgevers melden dat oudere artikels vaak tot misleidende ideeën of informatie kunnen leiden gewoon omdat ze verouderd is. Tegenwoordig zijn er al heel wat nieuwsuitgevers die zelf hun artikels van een bepaald label voorzien waardoor lezers meteen weten dat het niet om nieuwe informatie gaat.

De notificatie is een extra manier van het sociale mediaplatform om aan fact checking te doen. Nieuwe artikels bevatten vaak meer betrouwbare informatie, op die manier creëer je dus een betere context en zorg je ervoor dat lezers degelijke informatie binnenkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business