Waze

Dit is het nieuwe Waze. Meer kleur, meer blije gezichten en 30 nieuwe Moods voor onderweg.

Advertentie

Door de jaren heen is Waze een enorme navigatie-app geworden. Er komen constant nieuwe functies bij en de navigatie wordt er ook beter op. Maar ondanks al die nieuwe functies veranderde er weinig of niets aan de lay-out en uitstraling van de app. Die was ondertussen toch al een beetje outdated. En dus ging het creatieve team achter Waze aan de slag en bracht een nieuw logo en nieuwe emoticons voor onderweg.

Waze

Waze app

Zoals je weet zet Waze sterk in op leuke kleuren. Ook in het nieuwe design is dat niet anders. Nieuwe kleuren, lichtjes andere vormen en meer emotie bepalen de nieuwe look van Waze. Die emotie breng je als gebruiker naar buiten via de nieuwe Moods-optie met 30 verschillende emoties. Die leggen vast hoe je je voelt en toont dat aan andere gebruikers. Momenteel is het onduidelijk hoe die functie zal werken en of je verplicht bent om je ‘mood’ te delen met andere gebruikers.

Met het nieuwe design, de frisse kleuren en de Moods wil designer Jake Shaw de Waze-community ook dichter bij elkaar brengen en ervoor zorgen dat bijvoorbeeld verkeersagressie echt geen zin heeft.

Logo

Waze geeft zelf niet aan wanneer de vernieuwing voor iOS en Android zal worden uitgerold. Wel krijgen we ook al een preview van het nieuwe logo van de navigatie-app. Het kleine autootje met de smile wordt nog iets gelukkiger en duidelijker. De vernieuwing straalt eenvoud uit en blijft toch modern. Less is more, laten we zeggen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here