Chrome 86 updates

In Google Chrome v84 wordt de browser weer wat aangenamer in gebruik op mobiele apparaten. Onderaan komt een extra balk voor tabbladen.

Advertentie

Google Chrome is momenteel een van de betere (en in veel gevallen zelfs de beste) browser voor op je smartphone, maar dat wil niet zeggen dat het alle functionaliteit biedt die je als gebruiker nodig hebt. Wisselen tussen tabbladen gaat nog steeds heel moeizaam bijvoorbeeld. Gelukkig lijkt daar met de Chrome v84 beta weldra verandering in te gaan komen. 

Opvolger van ‘Duet’

Voor lange tijd heeft Google op verschillende manieren geprobeerd om onderaan de mobiele browser een manier te voorzien om makkelijk van tabblad te wisselen. Dat project had verschillende namen, waaronder ‘Chrome Home’ en ‘Duplex’, maar was het best gekend als ‘Duet’. Toch lukte het Google nooit om de functionaliteit te perfectioneren en eerder dit jaar verdween Duet definitief. 

Chrome 84 op 14 juli

In Chrome 84 lijkt Google nu toch weer een poging te willen doen om je browserervaring wat leuker te maken. In de beta gebeurt dat aan de hand van een ‘flag’ (vlag), dat zijn experimentele instellingen die door gebruikers geactiveerd kunnen worden om nieuwigheden waaraan Google werkt te testen. In dit geval gaat het om de flag chrome://flags/#enable-conditional-strip, een instelling die al een tijd aanwezig was maar nog niets leek te doen. Tot nu.

Het resultaat is een zeer subtiele balk onderaan je scherm, die je kan gebruiken om tussen tabbladen te wisselen door op hun icoontje te tikken. Volgens onderstaande GIF van 9to5Google kan je ook nieuwe tabbladen openen en de balk volledig sluiten wanneer hij in de weg staat.  

Als deze toevoeging de testperiode overleeft, zal het beschikbaar komen voor het grote publiek in de volgende update van Chrome die momenteel gepland staat voor een release op 14 juli. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here